A teljesség felé-PR-Evolution Debrecen Kortárs Táncegyüttes

Szerző: Huisz István

2023.12.15

https://www.nemzetitancszinhaz.hu/musor/budapesti-bemutato-a-teljesseg-fele-/2707

Véleményem:

A teljesség felé-PR-Evolution Debrecen Kortárs Táncegyüttes
Nemzeti Táncszínház

A PR-Evolution húsz éves fennállását ünneplő, egyben új nevén PR-Evolution Debrecen Kortárs Táncegyüttes legfrissebb bemutatója Weöres Sándor ihletésében az embernek, a világba vetett porszemnek a lélekállapotát testesíti meg. Azt, ahová tartunk, ami felé törekszünk. A 2023-ban 110 éves évfordulóját betöltő költő szavaival élve:

„Valahányszor mentesülni tudsz körülményeidtől: határtalan ragyogásként kibontakozik benned a végleges állapot, melyben azonos az élet és halál. A végső ajándék a mozdulatlan tánc, ízen-túli édesség, amely semmivel sem mérhető.”
Az előadás koreográfiája azt közvetíti felénk, hogy egyszer csak eljön a pillanat, amikor megállunk és felnézünk a mobiltelefonunkból, kilátunk a stresszből, a szorongó mindennapokból, a gondok halmozta keresztjeinkből, és körülnézünk, észrevesszük, hogy mi van körülöttünk: rácsodálkozunk az életre, a természetre, rácsodálkozunk az égre, meglátjuk a mindig szikrázó napot, az emberi lét valós iránymutatóit, és meghalljuk ezekben magunkat. Azt, hogy valójában kik is vagyunk akkor, amikor egyszerűen csak lélegzünk. Amikor pusztán létezünk.
TáncművészeK:
Rudisch Boglárka, Saioa Poblador, Elisa Paris Turco, Martina Balzamo, Fernando Gabriel Luis Luis, Valerio Zaffalon, Pietro di Salvo
Zene: montázs
Jelmez: Nemes Nóra
Díszlet: Nagyváradi Szandra
Dramaturg: Fabacsovics Lili, Sényi Fanni
Koreográfia: Nemes Zsófia

FIGYELEM! A szerző írásos engedélye nelkül tilos a publikált fotók másolása, más helyen való felhasználása!