VARÁZSLAT EGY NYÁRÉJSZAKÁN – THÁLIA SZÍNHÁZ

Szerző: Huisz István

2023.01.11

https://thalia.hu/itt-a-plakat-hamarosan-jon-az-eloadas-is/

Véleményem:

Shakespeare romantikus vígjátéka – a Szenivánéji álom – új címmel, új, prózai fordításban, jelenre ültetett viszonyok között bizonyítja, hogy ötszáz éve semmi nem változott.

Az előadásban Thészeuszt, Athén szigorú királyát – aki amazon feleségét annak komplett rokonságának lemészárlásával szerezte meg, de ezt leszámítva joviális vezető – Szervét Tibor formálja meg, mint ahogyan Oberont, a féltékeny tündérkirályt is. Hippolütét, a király feleségét és Titánia tündérkirálynőt – tündérfiúk csábítóját – Csarnóy Zsuzsanna játssza.

 

Oberon udvari manója Pukk – Molnár Piroska. Ha balszerencse ér az athéni erdőben, csak ő lehet az oka. Egy meg nem értett, szórakozni vágyó reménybeli Cupido – de nála emberek, tündérek és szamarak pechére kicsit több a varázserő.

 

Lüszandrosz az előadásban Ember Márk lesz. Hősszerelmes sztáralkat – a lány imádja, az após utálja. Szándékai a férfiség határain belül tiszták Hermiával, házasságra vágyik.

 

Hermiának – Mórocz Adrienn – viszont apja mást szemelt ki. A lányt azonban se törvény, se apa, se a „harmadik” nem tántorítja el Lüszandrosztól…

 

Demetrioszt, az apóskedvenc vőlegényt Jámbor Nándor alakítja. Hermiába szerelmes, belé meg Heléna. Ahogy neki nem kell az üldöző, úgy nem kell ő annak, akit üldöz.

 

Szegény Heléna – Tóth Eszter – reménytelenül szerelmes, elvei már nincsenek. Demetrioszt akarja, akkor is, ha ő már rég túl van rajta.

 

Ez hát a díszes társaság krémje, további szerepekben pedig Hunyadkürti István, Tamási Zoltán, Zayzon Zsolt, Bokor Barna, Bede-Fazekas Szabolcs, Domokos László és Mózes András lesz látható.

 

Az előadás díszletét Horesnyi Balázs, jelmezeit Velich Rita tervezte. A mű Székely Csaba fordításában, Csizmadia Tibor rendezésében kerül színre.

FIGYELEM! A szerző írásos engedélye nelkül tilos a publikált fotók másolása, más helyen való felhasználása!