PAPRIKA – NEMZETI TÁNCSZÍNHÁZ

Szerző: Gergely Bea

2022.10.17

http://www.nemzetitancszinhaz.hu/musor/bemutato-ha-a-vilag-enyem-lenne-raza-hammadi-paprika/2211

Véleményem:

Raza Hammadi: Paprika

Raza Hammadi művészi megközelítése a különböző koreográfiai, esztétikai és zenei nyelvek találkozásának, szembenézésének, egybeolvadásának kedvez. Szemléletének eredménye tükröződik koreográfiáiban, amely sokoldalúan szemléli az életútvonalakat, az emberi kapcsolatok összetettségét és az ezekből fakadó gyakorlatokat.

A kultúrák keveredése, a szabad szellem és hangnem munkáiban azok az elemek, amelyek hozzájárulnak az új esztétikai formák létrejöttéhez, valamint a népek és képzeletük jobb megértéséhez.
Raza Hammadi a Budapest Táncszínház táncosait állítja szembe saját kultúrájukkal, előtérbe helyezve a magyar zenei és tánchagyományokat. Megannyi karcsú, szabad test egy színpadon, letisztult dekorációval. Maxime Augais, a Raza Hammadival hosszú éveken át együtt dolgozó zeneszerző zenéjének köszönhetően a tánc és a hang egy harmadik dimenzióba emeli a teret.

 

Ha a világ enyém lenne
Táncosok:
Sághy Alexandra, Yvette Levine, Denise Camassa, Aurora Basilica, Varga Donát, Varga Bendegúz, Matthew Bell, Damien Ledenon, Marika Trucci, Marika Masuda, Maria Borges, Lukács Vivien, Marinkovits Milena, Torii Mau

Jelmeztervező: Földi Béla
Fénytervező: Földi Béla
Koreográfus: Földi Béla

Raza Hammadi: Paprika
Táncosok: Denise Camassa, Aurora Basilica, Yvette Levine, Varga Donát, Varga Bendegúz, Matthew Bell, Damien Ledenon

Zene: Maxime Augais
Koreográfus: Raza Hammadi

FIGYELEM! A szerző írásos engedélye nelkül tilos a publikált fotók másolása, más helyen való felhasználása!