AUDIBLES (HALLHATÓK) – BETHLEN TÉRI SZÍNHÁZ

Szerző: Gergely Bea

2022.02.23

https://www.bethlenszinhaz.hu/musor/kozep-europa-tancszinhaz-madi-laszlo-audibles-hallhatok/

Véleményem:

Közép-Európa Táncszínház – Mádi László: Audibles (Hallhatók)

Korunk egyik hozománya a hangszennyezés, amit már meg sem hallunk, pedig mindig körülvesz minket. A város zaja, ami élesen lüktet, már fel sem tűnik, és ha nem a város, akkor a fülünkre szorított eszköz majd „elhallgattatja” a külvilágot.

Mit is kellene hallanunk, amikor befelé figyelünk vagy amikor a másikat szeretnénk megérteni? Hogyan tehetjük hallhatóvá magunkat, amikor elveszünk a zajban? Ki hallja meg egyáltalán, mit akarunk?

Olyan sok a rezgés körülöttünk, hogy sajátunkra már csak belsőnkben, vagy épp ott sem figyelünk. Elszigetelve, megsüketítve próbáljuk meghallani egymás szívét és a másik életének lüktető ritmusát. Egyetlen közös rezgés marad számunkra, amit fel kell kutatni, ha igazán nyitottak akarunk lenni a világra.

A csend a nulla pont, innen indul minden. A zaj pedig végpont, ahonnan hosszú és nehéz út vezet vissza a csendhez.

Az Audibles (Hallhatók) Mádi László, a Közép-Európa Táncszínház oszlopos tagjának harmadik, kifejezetten saját társulata számára készített koreográfiája. Az előadás, amellett, hogy a szokásosnál nagyobb figyelmet szentel az emberi kapcsolatok értelmezésére, úgy reflektál a jelenlegi világhelyzetre, hogy arra közben egyfajta pozitív figyelemmel tekint.

Táncművészek: Barna Krisztián, Bozsányi Liliána, Dabóczi Dávid, Gyevnár Réka, Joó Renáta
Fény: Fogarasi Zoltán
Zenei: Mádi László 
Koreográfus: Mádi László

Közép-Európa Táncszínház
Progresszív. Stílusos. Kortárs. A KET Magyarország egyik leginnovatívabb tánctársulata. Egyedülálló repertoárjának darabjai aktualitásra és reflektivitásra törekszenek. A mindennapokban felmerülő problémák felvetéséhez és az arra adott válaszok megfogalmazásához a kortárs tánc változatos nyelvét választották. A KET, ahogy ezt nevében is hirdeti, vállalja egy adott földrajzi régióhoz való kötődést, a Kárpát-medence és régiója nemcsak a működésének fő területét, hanem az egyedi mozgásvilágot, témaválasztást is meghatározza.

FIGYELEM! A szerző írásos engedélye nelkül tilos a publikált fotók másolása, más helyen való felhasználása!